NORDEUROPAS LENGSTE MOTBAKKE

christinelystrup@gmail.comFiluftsliv og turer

Dette er et repostet innlegg fra tidligere blogg. Opprinnelig skrevet 19.04.11 og redigert i dag.

SKÅLATÅRNET.

I helgen var vi på hyttetur i Hellesylt like utenfor Stryn. Vi var skikkelig uheldige med været fredag til søndag; det regnet og var skikkelig ukoselig ute. Vi tok likevel skiene med ut på en luftetur, men noen store toppbestigninger ble det lite av. Jeg gikk å drømte om å gå opp til Skålatårnet hele helgen. Det er Nord- Europas lengste motbakke- en lang bakke fra havnivå og helt til toppen som er 1845 meter over havet. Vi planla turen, men var litt usikre på om vi skulle gå pga. været. De vi var på tur med sa at vi med 80% sikkerhet ikke ville klare å komme oss til toppen på det tunge slalåmutstyret vårt. Fra da av var det ingenting jeg heller ville enn å gå Skåla opp- med fult slalåmutstyr!!! Dermed bestilte vi hytte en natt til- i Stryn- og gjorde oss klare til tur.

Mandag morgen var det regn og tåke. Vi bestemte oss for å prøve å gå likevel- det var jo meldt sol 🙂 Vi gikk i regn og midt inne i skyene til 1500 meter over havet… Lite utsikt kan du si.Da vi var på 1500 m kom vi OVER skydekker og det var DEN fantastiske solen og enda mer fantastisk utsikt resten av veien til toppen!!  Vi kunne se Jostedalsbreen som er vårt neste prosjekt (å gå Josten på langs).

Jeg har aldri vært på en så høy fjelltopp før jeg. Det var en helt sinnsyk opplevelse!!! Og nå er jeg skikkelig hekta på høye fjelltopper 🙂 Vi var første mann opp til Skålatårnet den dagen. Jeg trodde vi var heeelt alene så jeg tok meg den friheten av å tisse. Akkurat da kom det et helikopter få meter over oss- som filma!!! *Knis* Håper de ikke fikk meg med akkurat da. Rundt en halv time senere kom det også mange folk til topps med ski på beina.

Nedkjøringen var helt vanvittig. Jeg er så glad vi gikk på slalåmski, og ikke fjellski. Tåken var også lettet da vi var på vei ned og vi fikk flott utsikt hele veien. Snøen var skikkelig fin- påskeslush!!! *Sukk* Turen anbefales skikkelig!!! Min livs naturopplevelse