JOSTEDALSBREEN PÅ LANGS

christinelystrup@gmail.comFiluftsliv og turerLeave a Comment

Dette er et repostet innlegg fra tidligere blogg. Opprinnelig skrevet 25.06.11 og redigert i dag.

JOSTEDALSBREEN PÅ LANGS.

Hurra, jeg har endelig fått gjennomført en av mine aller største drømmer. Jeg har gått Jostedalsbreen på langs på 3 dager, og besteget vanvittige Lodalskåpa på 2087 m.o.h på veien. Det var en helt fantastisk tur.

På onsdag kjørte vi fra Bergen klokken 07.00. Klokken 14.00 var vi fremme ved Bødalsetra og vi kunne begynne turen med å gå opp alle den 1800 høydemetrene opp til isbreen. Det var supertungt å gå opp med tunge sekker fylt med varme klær, mat for 4 dager, soveposer, stegjern, isøks, tau, klatreutstyr osv. !!! Men i godt selskap og deilig vær er det jo bare kos…

Fremme ved bunnen av Lodalskåpa la vi igjen sekkene våre og vi la ut for å bestige Lodalskåpa- 2087 meter over havet. En helt vanvittig fjelltopp hvor vi virkelig måtte klyve oss oppover !!! Den var skikkelig skummelt med så bratt fjellvegg så mange meter over havet. Jeg skalv i beina på vei opp… Desto bedre å nå toppen.

Her er Lodalskåpa. Den er mye brattere enn den ser ut til på bildet. Da vi var nede ved sekkene våre igjen klokken 03.30 og vi satt opp teltet. Da vi sovnet hadde vi vært våkne i 23 timer.

Dagen etter måtte vi sove litt ut på dagen. Vi våknet til øsene regn, så vi lå i soveposene til regnet ga seg klokken 13.30. Etter en god frokost pakket vi ned campen vår og trasket videre i opplett og tåke til klokken 01.00 om natten igjen.

Slitne etter dag en og gjennomvåte etter bare ett par timer. Brrr. Vi koste oss likevel da. Kjempegodt å komme i tørre klær og en varm sovepose 🙂 Og kjekkt med teltkos med supre turvenner.Dag 3 våknet vi til enda værre vær. Det regnet, var skikkelig mye tåke og kald vind. Brrr… Den våteste OG kaldeste opplevelsen jeg har hatt på lenge. Da vi skulle renne ned over Suppehellebreen og mot Flatbreen støtte vi på mange STORE og dype bresprekker vi måtte skli sikk sakk mellom. Fantastisk!!! Hadde bare sikten vært bedre slik at vi kunne ha nytt synet bedre… Nede ved Flatbreen fikk vi opplett og vi kunne se hvordan det faktisk så ut rundt oss.

Da vi endelig kom frem til hytten ved flatbreen jublet vi. Vi hadde gledet oss sånn til å komme inn og få litt varme i kroppen. Desverre var det allerede 16 mann i hytten og ingen plass til oss, og vi måtte derfor traske helt ned til Fjærland. BRATTE nedoverbakker med slitne bein er ikke det en drømmer om 🙂

Vi var nede klokken 02.00; etter 12 timers gange med bare noen superkorte stopp på veien. Vi ble kjørt tilbake til bilen vår i Bødalsseter, og fra der kjørte vi helt hjem til Bergen om natten. Vi var fremme her klokken 10.30. Josten på langs inklludert kjøring fra og tilbake til Bergen på 3 døgn! Det er bra jobba det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *