DAG 1 NORGE PÅ LANGS

christinelystrup@gmail.comNorge på langs

Dette er et innlegg repostet fra tidligere blogg.
Innlegget er opprinnelig skrevet 08. juli 2011, med noen redigeringer i dag.

Da var dag en av «prosjekt Norge på langs» unnagjort; med plenty av problemer. Jeg byttet fly tre ganger fra Bergen til Honningsvåg, og sykkelen min har fått seg en skikkelig smell på flyturen. Kjedet hopper og låser seg når jeg girer og det er skikkelig flotte skramlelyder. Jeg syklet rett til sportsbutikken i Honningsvåg, men de kunne dessverre ikke finne ut av feilen. Jeg bestemte meg for å starte på Norge på langs likevel, og med skranten sykkel tok jeg bussen opp til Nordkapp-platået for å starte turen fra Norges nordligste punkt.

Dette var første gang jeg har vært lengre nord enn Trondheim, og jeg var skikkelig glad for å endelig få lov til å besøke Nordkapp-platået. Magisk! Jeg snakket med flere ivrige syklister. Han ene jeg møtte hadde syklet helt fra Italia til Nordkapp, og skulle sykle via Russland og Finland tilbake til Italia. Han, og alle de andre gutta med sykkel fra ulike nasjoner mente de kunne fikse sykkelen min. Alle skrudde litt, og det endte opp med en enda mer ubrukelig sykkel! Mannfolk altså! Men eventyret mitt kunne jo ikke slutte før det startet, så jeg satte i vei med dag 1 av sykkelturen på over 2800 kilometre.

Det var MYE vind fra alle kanter, og jeg sleit skikkelig med å holde meg på veien da jeg syklet til Honningsvåg. På bussturen så veien fra Honningsvåg til Nordkapp flat ut; det var den IKKE. Det ble veldig mye opp og ned med en gir som ikke virket på de letteste hakkene. Sykkelen skranglet, jeg jobbet med å holde på veien, men reinsdyrene heiet fra veikanten.

Jeg skulle egentlig sove i telt, men etter mye strev og litt motgang kom meg frem til vandrehjemmet på Honningsvåg, til en god dusj og en varm seng.

Jeg gleder meg til veien videre og håper jeg finner noen som kan fikse sykkelen.